Ka nānā ʻana a me ka hoʻonā ʻana o ka hoʻoikaika kino ʻole o ka disc brake

I ka wā e hoʻololi ai ka disc brake me ka hub kaʻa i ka wikiwiki, ʻaʻole hiki i ka ikaika centrifugal i hana ʻia e ka nui o ka diski ke hoʻopau i kekahi i kekahi ma muli o ka puʻunaue like ʻole o ka disc, e hoʻonui ai i ka haʻalulu a me ka ʻaʻahu o ka disc a hōʻemi i ke ola lawelawe. , a i ka manawa like, ho'ēmi i ka hōʻoluʻolu a me ka palekana o ke kaʻa kaʻa.ʻO ke kumu kēia ma muli o ka hoʻoikaika ʻole ʻana o ka disc brake, a hiki ke ʻōlelo ʻia ʻo ka hemahema ke kumu o ke kaulike ʻole o ka disc brake.

ʻO nā kumu o ke kaulike ʻole o ka disc brake

1. Hoʻolālā: ʻO ke geometry asymmetrical o ka hoʻolālā disc brake ke kumu i kaulike ʻole ai ka disc brake.

2. Mea: pono e hoolei i na disc brake me na mea i oi aku ka ikaika o ka wela a me ka hoopau ana i ka wela.ʻO nā mea me ka maikaʻi ʻole o ka hana ʻana, hiki ke hoʻoneʻe ʻia a me ka hoʻololi ʻana i nā wela kiʻekiʻe i ka wā e hoʻohana ʻia ai, e lilo ai nā disc brake i ke kaulike ʻole.

3. Hana ʻia: Ma ke kaʻina hana o ka hoʻolei ʻana, hiki i ka disc brake ke kū i nā hemahema e like me ka porosity, shrinkage, a me ka maka one, ka hopena i ka hāʻawi ʻana i ka maikaʻi ʻole a me ke kaulike ʻole o ka disc brake.

4. Hui: I ka wā o ka hui ʻana, ua hoʻohuli ʻia ke kikowaena o ka hoʻololi ʻana o ka disc brake a me ke koʻikoʻi kākoʻo, e hopena i ka hoʻoikaika ʻole o ka disc brake.

5. Hoʻohana: Ma ka hoʻohana maʻamau o ka disc brake, ʻo ka ʻaʻahu a me ka haʻalele ʻana o ka ʻili o ka disc brake e hoʻopololei ʻole i ka disc brake.

Pehea e hoʻopau ai i ke kaulike disc brake

ʻO ka Dynamic imbalance ka mea maʻamau imbalance, ʻo ia ka hui pū ʻana o static imbalance a hiki i ke kaulike.Nui nā kumu e hoʻomaka ai i ka hoʻokaʻawale ʻana o ka disc brake disc, a ʻaʻole hiki iā mākou ke helu hoʻokahi.I ka manawa like, pili ia i ka pololei o ka mīkini hoʻohālikelike ikaika a me ka palena o ka rotor, no laila ʻaʻole hiki iā mākou ke hoʻopau loa i ka imbalance ikaika o ka disc brake a loaʻa ke kaulike kūpono.ʻO ka disc brake dynamic balancing ka mea e hoʻopau i ke kaulike ʻole o ka disc brake i ka nui o ka helu helu kūpono ma lalo o nā kūlana e kū nei, i mea e hoʻokō ai i nā koi o ke ola hana a me ka hoʻokele waiwai.

Inā nui ka like ʻole mua o ka disc brake a he koʻikoʻi ka disc brake dynamic unbalance, pono e hana ʻia kahi kaulike ʻaoʻao hoʻokahi ma mua o ka calibration dynamic balancing e hoʻopau i ke kaulike ʻole.Ma hope o ka ʻike ʻana o ka mīkini kaulike hoʻoikaika i ka nui a me kahi o ke kaulike ʻole i ka wā o ka hoʻololi ʻana o ka disc brake, pono ke kaupaona ʻia a i ʻole e hoʻemi ʻia ma kahi kūpono.Ma muli o ke ʻano o ka disc brake ponoʻī, ʻoi aku ka maʻalahi o ke koho ʻana i ka mokulele kahi i loaʻa ai ke kikowaena o ka umekaumaha e hoʻohui a wehe i ke kaumaha.I mea e hōʻoia ai i ka maikaʻi holoʻokoʻa o ka disc brake, hoʻohana maʻamau mākou i ke ʻano o ka wili ʻana a me ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i ka ʻaoʻao o ka disc brake e hoʻokō ai i ke kaupaona ikaika.

Loaʻa iā Santa Brake ma mua o 15 mau makahiki o ka ʻike ma ka hana ʻana i ka disc brake disc, a loaʻa iā ia kahi ʻōnaehana hoʻokele maikaʻi o ka disc brake, mai ke kaʻina hoʻolei ʻana, ka hoʻokele waiwai, ka pololei o ka mīkini, ka mālama ʻana i ke kaulike a me nā ʻano ʻē aʻe o ka mana koʻikoʻi o ka maikaʻi disc brake, no laila e kaulike kā mākou huahana e hoʻokō i nā kūlana OE, pēlā e hōʻemi nui ai i nā pilikia haʻalulu i hoʻokumu ʻia e nā pilikia maikaʻi o ka disc brake.

KOENA

 


Ka manawa hoʻouna: Dec-25-2021